Jadłospis

 

MENU 16.04 - 20.04.2018

Poniedziałek

Zupa:

Krupnik z kaszą i warzywami

Menu weg.- Krupnik warzywny z kaszą

Menu B/M, B/G - Krupnik na kaszy gryczanej b/śmietany

 Danie główne:

Makaron pełnoziarnisty w sosie szpinakowym z łososiem, kompot owocowy

Menu weg.- Makaron pełnoziarnisty z warzywami, sos brokułowy

Menu B/M, B/G - makaron b/glutenowy, sos brokułowy b/śmietany z łososiem
Wtorek

Zupa:

Ziemniaczana na zasmażce

Menu weg.- Ziemniaczana

 Danie główne:

Duszony filet w warzywach (marchewka, pietruszka, por, papryka) ryż z curry, kompot owocowy

Menu weg. - Kotlet sojowy duszony w warzywach

Środa

Zupa:

Ogórkowa z ryżem

Menu B/M, B/G - b/śmietany

Danie główne:

Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka Coleslaw, kompot owocowy

Menu B/M, B/G - Pulpet mięsny w sosie koperkowym b/śmietany, surówka b/śmietany

 Czwartek

  Zupa:

Żurek z ziemniakmi i białą kiełbasą

Menu B/M, B/G - Kalafiorowa z ziemniakami b/śmietany

Menu weg.- Kalafiorowa z ziemniakami

 Danie główne:

Pieczen wieprzowa w  sosie, kasza gryczana, gotowana czerwona kapusta z jabłkiem, kompot owocowy

Menu weg. - Kotlecik warzywny

Piątek

Zupa:

Grysikowa na rosole z marchewką i zieloną pietruszką

Menu B/M, B/G - Rosół z makaronem b/glutenowym

Menu weg.- Rosół warzywny z makaronem i zieloną pietruszką

Danie główne:

Knedel czeski z koktajlem owocowym, kompot owocowy

Menu B/M, B/G - Kasza jaglana z duszonymi owocami

   Życzymy SMACZNEGO!!!

UWAGA!!! 
W PRODUKTACH, Z KTÓRYCH FIRMA CATERINGOWA PRZYGOTOWUJE POSIŁKI MOGĄ WYSTĘPOWAĆ ALERGENY: ŚMIETANA, MLEKO KROWIE, SELER, MASŁO, JAJKO, MĄKA PSZENNA, KASZA MANNA, KASZA JĘCZMIENNA, RYBA, MIÓD, TRUSKAWKI.

Copyright © 2016 Żłobek Cherubinkowo | Polityka cookies | Logowanie

Designed by: