Menu Cherubinkowo
(30.10-31.10.2023)
Poniedziałek
Śniadanie:
Twarożek ze szczypiorkiem, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)
Obiad:
Zupa: Pomidorowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne: Kopytka z masłem i cynamonem, woda z cytryną (1,3,7)
Podwieczorek:
Domowa nutella (banan, kakao ciemne, miód), wafle ryżowe (-)
Wtorek
Śniadanie:
Szynka drobiowa, warzywo sezonowe, masło, chleb wieloziarnisty, herbata owocowa (1,3)
Obiad:
Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (zabielany) (1,9,7)
Danie główne: Pulpecik wieprzowy, sos pieczeniowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty
z dodatkiem jabłka (na bazie jogurtu naturalnego), kompot (1,3)
Podwieczorek:
Ciasto drożdżowe z jabłkiem, herbata owocowa (1,3)
Życzymy SMACZNEGO!!!
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.
ALERGENY:
1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiay hybrydowe, a takze produkty pochodne;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.