Jadłospis

Menu Cherubinkowo

 

(30.10-31.10.2023)

 

Poniedziałek

Śniadanie:

Twarożek ze szczypiorkiem, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Pomidorowa z ryżem (zabielana) (7)

Danie główne: Kopytka z masłem i cynamonem, woda z cytryną (1,3,7)

Podwieczorek:

Domowa nutella (banan, kakao ciemne, miód), wafle ryżowe (-)

 

Wtorek

Śniadanie:

Szynka drobiowa, warzywo sezonowe, masło, chleb wieloziarnisty, herbata owocowa (1,3)

Obiad:

Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (zabielany) (1,9,7)

Danie główne: Pulpecik wieprzowy, sos pieczeniowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty

z dodatkiem jabłka (na bazie jogurtu naturalnego), kompot (1,3)

Podwieczorek:

Ciasto drożdżowe z jabłkiem, herbata owocowa (1,3)

 

 

 

 

Życzymy SMACZNEGO!!!

 

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.

 

ALERGENY:

1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiay hybrydowe, a takze produkty pochodne;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Copyright © 2016 Żłobek Cherubinkowo | Polityka cookies | Logowanie

Designed by: