Jadłospis

Menu Cherubinkowo 

 

 (30.01-03.02.2023)

 

Poniedziałek

Śniadanie:

Ser żółty – plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Ogórkowa z ryżem (zabielana) (7)

Danie główne: Kasza jaglana na mleku z prażoną gruszką i cynamonem, woda z porzeczką

Podwieczorek:

Owoc, ciasteczka wielozbożowe (1,3)

 

Wtorek

Śniadanie:

Szynka drobiowa, twarożek z rzodkiewką, warzywo sezonowe, masło, chleb wieloziarnisty, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Jarzynowa) (niezabielana) (1)

Danie główne: Zraz drobiowy (z warzywami), sos szczypiorkowy (zabielany), ziemniaki, surówka z selera z brzoskwinią (na bazie jogurtu) kompot (9,1,3,7)

Podwieczorek:

Ciasto drożdżowe z owocem (wyrób własny), herbata owocowa (1,3)

 

Środa

Śniadanie:

Parówka z fileta z kurczaka, ketchup, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Krem z pora i cukinii z grzankami (zabielany) (1,7)

Danie główne: Kakaowe naleśniki z serkiem waniliowym i wiśniami (2szt), woda z pomarańczą (1,3,7)

Podwieczorek:

Szynka drobiowa, ser biały - plastry, warzywo sezonowe, masło, wek, herbata owocowa (1,7)

 

Czwartek

Śniadanie:

Pasta jajeczna, pasztet wieprzowy, warzywo sezonowe, masło, chleb kukurydziany, herbata owocowa (1,3,7)

Obiad:

Zupa: Z łupanego groszku z ziemniakami (1)

Danie główne: Pieczona pałeczka z kurczaka (trybowana – bez kości),sos serowy, ryż paraboliczny, buraki, kompot (1,7)

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, pałeczki kukurydziane (7)

 

Piątek

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini, herbata owocowa, owoc (1,7)

Obiad:

Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (niezabielany) (1,9)

Danie główne: Duszony mintaj w sosie cytrynowym (zabielany), ziemniaki z koperkiem, surówka colesław (na bazie jogurtu), woda z cytryną (4,1,7)

Podwieczorek:

Domowa nutella (wyrób własny), wafle ryżowe (-)

 

 

Życzymy SMACZNEGO!!!

 

   Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.

ALERGENY:

1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiay hybrydowe, a takze produkty pochodne;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Copyright © 2016 Żłobek Cherubinkowo | Polityka cookies | Logowanie

Designed by: