Jadłospis

 

MENU 18.03. - 22.03.2019

Poniedziałek

 ŚNIADANIE:

Pasta z wędliny drobiowej i sera białego, pomidor, chleb dar zbóż, masło, herbata owocowa

Weg.  - Pasta z sera białego z ziołami, j/w

B/M - Pasta z wędliny, omega 3, j/w

OBIAD:

Kalafiorowo - koperkowa na wywarze warzywnym z ryżem (zabielana)

B/M - B/ śmietany

Makaron z białym serem i musem wieloowocowym (truskawka, śliwka, jabłko, czarna porzeczka) słodzony cukrem trzcinowym, kompot z jabłka i truskawki

 

B/M - Makaron z musem wieloowocowym, j/w

 

PODWIECZOREK:

 

Kiełbasa szynkowa, ogórek kiszony, bułka kajzerka, masło, kawa zbożowa z mlekiem

 

Weg, - Sałatka z ogórka zielonego, j/w

 

B/M - Omega 3, herbata owocowa, j/w

 

 Wtorek

 

ŚNIADANIE:

 

Rogal z masłem i dżemem z owoców leśnych (niskosłodzony), kakao

 

B/M - Bułka kajzerka z omega 3, dżem j/w, herbata owocowa

 

OBIAD:

 

Krupnik na wywarze drobiowo - warzywnym z włoszczyzną i kaszą bulgur

 

Weg, - Krupnik na wywarze warzywnym z włoszczyzną i kaszą bulgur

 

 

Pierś duszona w sosie warzywnym (zabielany), ziemniaki z prażoną cebulką, sałatka z gotowanej czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy

 

Weg, - Kotlet sojowy w panierce, j/w

B/M - Sos b/śmietanyMenu weg. - Menu weg. - vMenu weg;MMenu weg; - PMenuMMmM

PODWIECZOREK:

Serek truskawkowy,wafle ryżowe, owoc,

B/M - Galaretka z owocem, j/wnu weg; - PMenu weg; - PMenu weg. - H

Środa

 

 ŚNIADANIE:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

 

B/M - Pasztet z kurczaka, omega 3, j/w

 

OBIAD:

Barszcz czerwony na wywarze wieprzowym z ziemniakami (zabielany)

Weg.  -  Barszcz na wywarze warzywnym z ziemniakami

B/M - B/śmietany

Naleśniki z musem truskawkowym i sosem czekoladowym (na bazie kakao, słodzony cukrem trzcinowym), kompot z rabarbaru

B/M - Naleśniki z dżemem (niskosłodzony), kompot z rabarbaru

PODWIECZOREK:

Polędwica sopocka, ser żółty, sałata lodowa, bułka z ziarnami, masło, herbata owocowa

 

Weg.  -  Ser żółty, j/w

 

B/M - Omega 3, j/w

 

 Czwartek

 

ŚNIADANIE:


Szynka z indyka, ser biały - plastry, ogórek zielony, papryka, chleb razowy, masło, herbata owocowa

 

Weg, - Hummus z oliwkami, j/w

 

B/M - Szynka z indyka, omega 3, j/w

 

OBIAD:

Krem z ziemniaków z natką pietruszki i grzankami (zabielany)

B/M - B/śmietany

Pieczeń ze schabu w sosie pieczeniowym, kasza gryczana, surówka Coleslaw, kompot

 Weg. - Pulpet warzywny w sosie koperkowym, j/w

 

B/M - Surówka z sosem vinegret

 

PODWIECZOREK:

Jogurt owocowy, biszkopt, owoc

 

 

B/M - Płatki ryżowe z miksowanymi owocami, j/w

 

Piątek

 

ŚNIADANIE:


Płatki czekoladowe na mleku, bułka maślana, masło, herbata owocowa

 

B/M - Płatki na mleku sojowym, bułka kajzerka, omega 3, herbata owocowa

 

OBIAD:

 

Grysikowa na rosole z warzywami (marchewka, pietruszka, seler)

Weg.  - Grysikowa z warzywami j/w

Kotlet jaglano - rybny (wyrób własny) w sosie śmietanowo - warzywnym), ziemniaki, kompot z jabłek i malin

 

Weg.  - Kotlet jaglany w sosie j/w

 

B/M - Sos brokułowy


 

PODWIECZOREK: 


Ciasto ucierane (wyrób własny), herbata z mlekiem, owoc

 

B/M - Herbata owocowa

 

 

    Życzymy SMACZNEGO!!!

UWAGA!!! 
W PRODUKTACH, Z KTÓRYCH FIRMA CATERINGOWA PRZYGOTOWUJE POSIŁKI MOGĄ WYSTĘPOWAĆ ALERGENY: ŚMIETANA, MLEKO KROWIE, SELER, MASŁO, JAJKO, MĄKA PSZENNA, KASZA MANNA, KASZA JĘCZMIENNA, RYBA, MIÓD, TRUSKAWKI.

Copyright © 2016 Żłobek Cherubinkowo | Polityka cookies | Logowanie

Designed by: