Menu Cherubinkowo
(05.06-09.06.2023)
Poniedziałek
Śniadanie:
Twarożek ze szczypiorkiem, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)
Obiad:
Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (1,9)
Danie główne:Ryż na mleku z prażonym jabłkiem i cynamonem, woda z cytryną (1,7)
Podwieczorek:
Szynka drobiowa, warzywo sezonowe, masło, wek, herbata owocowa (1,7)
Wtorek
Śniadanie:
Szynka wieprzowa, ser biały – plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb wieloziarnisty, herbata owocowa (1,7)
Obiad:
Zupa: Pomidorowa z drobnym makaronem (zabielana) (1,3,7)
Danie główne: Pierś duszona w sosie serowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty z koperkiem (na bazie jogurtu), kompot (1,3,7)
Podwieczorek:
Koktajl owocowy na bazie jogurtu naturalnego, pałeczki kukurydziane (1,7)
Środa
Śniadanie:
Ser żółty - plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb kukurydziany, herbata owocowa (1,7)
Obiad:
Zupa:Zupa SHREKA (krem brokułowo-warzywny) (zabielany) z grzankami (1,7)
Danie główne: Delikatne łazanki z szynką drobiową (makaron, szynka drobiowa, marchewka, kapusta biała, cebulka), woda z malinami (1,3)
Podwieczorek:
Ciasto drożdżowe z jabłkami (wyrób własny), szklanka mleka (150 ml) (1,3,7)
Czwartek
ŚWIĘTO
Piątek
Śniadanie:
Pasztet drobiowy, twarożek z rzodkiewką, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,9)
Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z pomarańczą (4,1,3,7)
Podwieczorek:
Owoc, ciasteczka wielozbożowe (1,3)
Życzymy SMACZNEGO!!!
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.
ALERGENY:
1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiay hybrydowe, a takze produkty pochodne;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.