Jadłospis

Menu (23.05-27.05.2022)

 

Poniedziałek

Śniadanie:

Ser żółty – plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa

B/M - Pasztet z kurczaka, warzywo sezonowe, omega3, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Grysikowa z warzywami (1,9)

Danie główne: Naleśniki z białym serem i brzoskwinią (2szt), woda z pomarańczą

B/M - Naleśniki z dżemem brzoskwiniowym (2szt), woda z pomarańczą (1,3,7)

Podwieczorek:

Szynka drobiowa, warzywo sezonowe, masło, wek, herbata owocowa

B/M - Szynka drobiowa, warzywo sezonowe, omega3, wek, herbata owocowa (1,7)

 

Wtorek

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka-mini, herbata owocowa, owoc

B/M - Płatki kukurydziane na mleku ryżowym, dżem owocowy (niskosłodzony), omega3, bułka grahamka-mini, herbata owocowa, owoc (1,7)

Obiad:

Zupa: Kalafiorowa z ryżem i koperkiem (zabielana)

B/M -Kalafiorowa z ryżem i koperkiem (7)

Danie główne: Medalion z kaszy gryczanej z indykiem, sos beszamelowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem (na bazie jogurtu), kompot

B/M - Medalion z kaszy gryczanej z indykiem, sos koperkowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Kaszka manna na mleku z sokiem owocowym, owoc

B/M - Kaszka manna na mleku ryżowym z sokiem owocowym, owoc (7)

 

Środa

Śniadanie:

Parówka z szynki (93% mięsa) na ciepło, ketchup, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa

B/M - Parówka z szynki (93% mięsa) na ciepło, ketchup, warzywo sezonowe, omega3, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Krem serowo-ogórkowy (z ogórka kiszonego) (zabielany) z groszkiem ptysiowym

B/M - Krem ogórkowy (z ogórka kiszonego) z groszkiem ptysiowym (1,3,7)

Danie główne: Spaghetti bolognese (łopatka wieprzowa, pomidory, papryka, włoszczyzna, przyprawy), kompot (1,3)

Podwieczorek:

Ciasto ucierane z jabłkiem (wyrób własny), mleko (na zimno)

B/M - Ciasto ucierane z jabłkiem (wyrób własny), mleko ryżowe (na zimno) (1,3,7)

Czwartek

Śniadanie:

Szynka drobiowa, ser biały – plastry, warzywo sezonowe, masło, chleb wieloziarnisty, herbata czarna z cytryną

B/M - Szynka drobiowa, warzywo sezonowe, omega3, chleb wieloziarnisty, herbata czarna z cytryną (1,7)

Obiad:

Zupa: Jarzynowa z kaszą jaglaną (zabielana)

B/M - Jarzynowa z kaszą jaglaną (7)

Danie główne: Delikatne duszonki beskidzkie (kiełbaska, ziemniaki, marchewka, kapusta biała),woda z cytryną i miętą

Podwieczorek:

Domowa nutella (wyrób własny) (banan, kakao b/cukru, miód), wafle ryżowe (-)

 

Piątek

Śniadanie:

Jajko gotowane, pasztet wieprzowy, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa

B/M - Jajko gotowane, pasztet wieprzowy, warzywo sezonowe, omega3, chleb wiejski, herbata owocowa

Henio - Pasztet wieprzowy, warzywo sezonowe, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,3,7)

Obiad:

Zupa: Pomidorowa z makaronem (nitki) (zabielana)

B/M - Pomidorowa z makaronem (nitki) (1,3,7)

Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, kompot (4,3,1,7)

Podwieczorek:

Serek Waniliowy Darek, pałeczki kukurydziane, owoc

 B/M -Deser ryżowy z miksowanymi owocami, pałeczki kukurydziane (1,3,7)

 

Życzymy SMACZNEGO!!!

 

 

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.

ALERGENY:

1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiay hybrydowe, a takze produkty pochodne;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);

8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Copyright © 2016 Żłobek Cherubinkowo | Polityka cookies | Logowanie

Designed by: