Jadłospis

 

MENU 18.06 - 22.06.2018

Poniedziałek

Zupa:

Krupnik z kaszą jęczmienną i kiełbasą

Menu weg. - Krupnik warzywny z kaszą jęczmienną

Menu B/M, B/G -  Krupnik z kaszą gryczaną i kiełbasą b/śmietany

Danie główne:

Kopytka z masłem, kompot

 b

Menu B/M;B/G - Kasza gryczana niepalona z gulaszem wieprzowym

Wtorek

Zupa:

Pieczarkowa (przeciarana) z makaronem

Menu B/M, B/G -  Rosół z makaronem b/glutenu

Danie główne:

Kotlet mielony z warzywami (marchewka, kalafior), młode ziemniaki, surówka Cloeslaw z młodej kapusty, woda z pomarańczą i melisą

Menu weg. - Kotlecik sojowy w panierce

Menu B/M, B/G -  Kotlet mielony b/glutenu, surówka b/śmietany

Środa

Zupa:

Kartoflana z koperkiem i zieloną pietruszką

Menu B/M, B/G - b/śmietany

Danie główne:

Knedle ze śliwkami i masełkiem, kompot

Menu B/M, B/G - Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem

 Czwartek

Zupa:

Botwinka z ziemniakami

Menu B/M, B/G - b/śmietany

Danie główne:
Pierś duszona w sosie brokułowym, ryż z warzywami (groszek, marchewka), kompot

Menu weg. - jajko sadzone, ryż z warzywami

Menu B/M, B/G - Sos b/śmietany

Piątek

Zupa:

Krem  z warzyw z grzankami

Menu B/M, B/G - b/śmietany, grzanki b/glutenu

Danie główne:

Paluszki rybne z fileta, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona z marchewką i zieloną pietruszką, kompot

Menu weg. - Naleśniki ze szpinakiem

Menu B/M, B/G - Rybka w panierce b/glutenu

    Życzymy SMACZNEGO!!!

UWAGA!!! 
W PRODUKTACH, Z KTÓRYCH FIRMA CATERINGOWA PRZYGOTOWUJE POSIŁKI MOGĄ WYSTĘPOWAĆ ALERGENY: ŚMIETANA, MLEKO KROWIE, SELER, MASŁO, JAJKO, MĄKA PSZENNA, KASZA MANNA, KASZA JĘCZMIENNA, RYBA, MIÓD, TRUSKAWKI.

Copyright © 2016 Żłobek Cherubinkowo | Polityka cookies | Logowanie

Designed by: